DÜZCE (AA) - Düzce'de, kış tedbirleri toplantısı yapıldı.

112 Acil Çağrı Merkezi'nde, Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan toplantıya, karayolları, il özel idaresi, itfaiye, emniyet ve jandarma yetkililerinin yanı sıra birim amirleri katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Dağlı, kar yağışı ile birlikte yaşanan problemleri en aza indirmek için çalışma yaptıklarını söyledi.

Düzce'nin kar yağışı konusunda hassas bir bölgede bulunduğunu anlatan Vali Dağlı, "İlimiz, kış tedbirleri konusunda hassas bir il. Bir tarafta Bolu Dağı, bir tarafta ana arter olan Anadolu Otoyolu hasebiyle, zaman zaman yüksek rakımlı köylerin yollarında kapanmalar da olabiliyor. Bu manada bu toplantının yapılması önem arz ediyor."

Köy yolları hizmetine bir tuzlama aracı daha kattıklarını ifade eden Dağlı, "İkinci tuzlama aracımızı da aldık. Artık arkadaşlarımız kamyon kasasından değil, teknolojiye uygun olarak yolları tuzlayacak. İlimizde taşımalı eğitimin olması nedeniyle de İl Özel İdaresi tüm çalışmalarını tamamladı." diye konuştu.

Dağlı, kar yağdığı zaman Bolu Dağı'nda yaşanan tıkanmaları önlemek için çalışmalar da yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bolu Dağı'nda kar yağışı ile birlikte, özellikle tırların yolu kapatması suretiyle D-100 karayolunda oluşturduğu kapanmalar bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Bu kapanma olduğu zaman, bu kapanmayı nasıl önleyebiliriz, nasıl ekarte edebiliriz buna bakacağız. Gerekirse Gümüşova ve Hendek'ten bu yoğunluğu nasıl eritebiliriz diye istişare edeceğiz. Mümkün olduğu şartlarda Hendek'ten bu yolu kapatmamız gerekebilir. Bu manada, bu işin planlamasını yapacağız."

Dağlı, ekiplerin, ekipmanların ve acil durumlarda yapılacak olan çalışmaların değerlendirmelerini de yapacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantı basına kapalı devam etti.