BOLU (AA) - Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri D-100 karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

D-100 karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde yaklaşık bir haftadır etkili olan kar yağışı ve buzlanma ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği bölgede, araçların kayması sonucu yol zaman zaman ulaşıma kapanıyor.

Kapanan yolun ulaşıma açılması için Düzce ile Bolu'ya bağlı Karayolları ve trafik ekipleri koordineli olarak karla mücadele çalışması sürdürüyor.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, gün içerisinde TEM Otoyolu ve D-100 karayolunda yaşanan olumsuzlukların tekrarlanmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini, bölgede kar yağışının tipi şeklinde devam ettiğini, hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğünü, bu nedenle sürücülerin kar ve buzlanma konusunda dikkatli olmasını istedi.

Bazı sürücülerin uyarılara kış lastiği kullanmayıp, araçlarında zincir bulundurmadığını ifade eden ekipler, bunun D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nun ulaşıma kapanmasının en önemli nedeni olduğunu belirttiler. Bu nedenle binlerce kişinin mağdur olduğunu kaydeden ekipler, vatandaşların can güvenliği için uyarıların dikkate alınması gerektiğini vurguladılar.

Ekipler, zincir ve kış lastiği bulunmayan hiçbir aracın Bolu Dağı güzergahından geçişine izin verilmeyeceğini kaydettiler.