BOLU (AA) - Bolu ve Düzce'de 365. kısa dönem acemi askerler için yemin töreni düzenlendi.

Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı Spor Salonu'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende daha sonra 365. kısa dönem 60 asker yemin etti.

Yemin eden askerler adına bir konuşma yapan Jandarma er Hasan Sarıoğlu duygu ve düşüncelerini anlatarak asker olmaktan son derece gurur duyduğunu belirtti.

İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Güzel de yemin eden erlere hitaben yaptığı konuşmada, yemin eden kısa dönem erlerin vatan görevlerini yerine getirmeleri için en iyi şekilde eğitim verildiğini söyledi.

Törende, aileler, yemin eden askerleri cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı.

Törenin sonunda Bolu Valisi Aydın Baruş, birliğe ilk katılan asker ile spor, eğitim ve atışta başarı gösteren askerlere çeşitli hediyeler verdi.

Jandarma Marşı'nın yemin eden askerler tarafından okunmasıyla sona eden törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu İl Jandarma Komutanı İsmail Güzel, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Çetinkaya ve askerlerin aileleri katıldı.

- Düzce

Düzce'de de İl Jandarma Alay Komutanlığı 18 Temmuz Spor Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, amaçlarının Mehmetçikleri zihnen dinç ve duyarlı, fikren Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, bedenen üstün fiziki güç ve dayanıklılığa sahip vatan savunmasının bir neferi olarak yetiştirmek olduğunu kaydetti.

"Eğittiğimiz evlatlarımız, geçmişi şan, şeref ve kahramanlıkla bezenmiş şanlı bayrağımız önünde and içecekler." diyen Özdemir, şöyle konuştu:

"Özveri, sabır ve terbiyeyle yoğurduğunuz evlatlarınızın bugününü gururla izliyorsunuz. Değerli anne ve babalar, görkemli tabloyu oluşturarak dosta güven ve düşmana korku veren sizleri yüksek sevgi ve heyecanla selamlayan seçkin evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Yeminin anlamı, askere, askerliğe vatanına ve milletine yürekten bağlılıktır. Teminatı şeref, bedeli de gerektiğinde vatan uğruna ölmektir. Andınıza sadık kalacağınıza şüphemiz yoktur."

Konuşmaların ardından 43 kısa dönem asker, Türk bayrağı ile donatılmış masaların üzerindeki silahlara ellerini koyarak yemin etti.

Askerler, tören sonrası aileleriyle bir araya gelerek özlem giderdi.

Törene, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ve aileler katıldı.