BOLU (AA) - Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) paydaşlarıyla bir araya geldi.

Vali Zahteroğulları’nın başkanlığında Yedigöller Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Türk Kızılayı ve İl Müftülük yetkilileri katıldı.

Vatandaşlara her konuda destek olmayı amaçladıklarını vurgulayan Vali Zahteroğulları "Sosyal Hizmet Merkezleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yakın işbirliği ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyonu esas olduğu ASDEP ile aile ve bireylerin sorunları bütüncül bir bakış açısıyla ele alınmaktadır" dedi.

Zahteroğulları, ASDEP projesini çok önemsediklerini belirterek, şunları söyledi:

 "Ben bu şehirde bir konuyla anılacaksam, anılacak konum bu olsun. Bu projedeki can alıcı konu, ihtiyacı tespit edilen kişiye yardım konusunda kurumlar arasındaki koordinasyon. Ülkemizde yaklaşık 3 milyon kişiye yardım ediyoruz, ama bu yardım ettiğimiz ailelerin fakirliğini bitirebiliyor muyuz? Bir yerde bir yanlışlık var. İşte bu proje bunu bitirecek."

"Biz Türkiye’ye örnek olacak bir proje yapıyoruz" diyen Zahteroğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizlere milli bir proje veriyoruz. Tek bir personel, tek bir kurum hiçbir şey yapamaz. Bizim yaptığımız destekler, birbirini tamamlamadığı zaman eksik kalıyor. Biz sosyal olaylarda da bitirici olmamız lazım. Şu anda projemiz iyi gidiyor, çok güzel işler yapmışız ama bunun devamını getirmeliyiz ve sorunu tamamen ortadan kaldırmalıyız. Sorun para verince ya da hastaneye gidince bitmiyor. Sorunların hepsi birbirini tetikliyor. Amacımız tüm sorunları ortadan kaldırmak ve takibini yapmak."