BOLU (AA) - Bolu'da, ismi AK Parti, CHP ve MHP'li Belediye Meclis üyelerinin ortak önerisiyle konulan "15 Temmuz Şehitler Parkı" törenle açıldı.

Çıkınlar Mahallesi'ndeki parkın açılış törenine, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, CHP İl Teşkilatı temsilcileri ile daire amirleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan Vali Baruş, 15 Temmuz 2016'nın Türkiye tarihinde bir milat olduğunu belirtti.

Aydın Baruş, 15 Temmuz'da Cumhuriyetin kuruluşundan beri yaşanan ikinci en büyük ihanete şahit olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz yıllarca bazı insanlara 'dine hizmet ediyor' diye, 'çocuklarımızı okutuyor' diye her şeyimizi teslim ettik. Onlara inandık, güvendik. Bilemezdik ki bunların yabancı güçlerin kucağında, onlarla birlikte bizi mahvetmek için planlar yapacağını. Ama gün, uyanma günüdür. Bu 'Fetullahçı Terör Örgütü' denen örgütün unsurları devletin içerisinden temizleniyor. Tabii ki biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Yapmak da boyun borcumuz, ancak bu yeterli değil."

Baruş, vatandaşlardan duydukları ve bildikleri iddiaları dillendirmek yerine, ellerindeki bilgileri kamu kurumlarına ve Cumhuriyet Başsavcılığına iletmelerini istedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Türkiye'nin her metrekaresinin şehit kanlarıyla yoğrulmuş bir ülke olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin yaklaşık 40 yıldır PKK terör örgütü ile mücadele içinde olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Birçok şehitlerimiz var. 15 yıldır da Irak ve Suriye'de müthiş bir savaş yapılıyor. Neredeyse dünya savaşı ve direkt etkileri bizi bağlıyor. Daha önce PKK'yı terör örgütü olarak bizim üzerimize salanlar, şimdi de yeni örgütleri salıyor." dedi.

Belediye Başkanı Yılmaz, son Belediye Meclis toplantısında MHP, CHP ve AK Parti gruplarının kendilerine müşterek bir teklifte bulunduklarını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bolu Belediye Meydanı olarak mütalaa ettiğimiz alan, Meclis toplantısı sonunda şu an 'Demokrasi Meydanı' oldu. Neden, tüm Bolu halkı orada gücünü hala sergiliyor. Böyle bir halka hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Allah bizi utandırmasın ve bu kadar dirayetli halkın önünde eğik bırakmasın. Bu parkta, son 40 yılda Bolu'dan şehit olan vatandaşlarımızın adlarını yaşatacağız. Allah bir daha bize şehitler nasip etmesin. Ama bulunduğumuz coğrafya her an hazır olacağımız ve şehit olacağımız bir coğrafya. Bu halk 15 Temmuz'da önce kendimize, içimizdeki hainlere ve bu ülke üzerinde oyun oynamaya çalışan ve bizim dostumuz gözüken hem NATO'ya, hem AB'ye hem de Amerika'ya ders vermiştir."