BOLU (AA) - Bolu Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan 37 kısa dönem er, düzenlenen törenle yemin etti.

Bolu İl Jandarma Komutanlığı tarafından Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı Spor Salonunda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra temel askerlik eğitimlerini tamamlana 372. dönem kısa dönem erler Türk bayrağı ve silah üzerine yemin etti.

Erlerin yemin ettiği esnada, bazı asker yakınları cep telefonları ve kameralarla bu anı ölümsüzleştirirken bazı asker yakınları ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Temel askerlik eğitimini tamamlayan ve yemin eden askerlerden 2 kişi silah arkadaşları adına konuşma yaparak şiir okuduktan sonra Bolu İl jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, aldıkları eğitimde başarı gösteren 4 ere hediye verdi.

Çelik, törende yaptığı konuşmada, askerlerin ailelerine seslenerek, "Bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız 4 haftalık temel askerlik eğitimlerini bitirdiler. Az önce sizlerin huzurlarında yeminlerini ederek bu vatanın yeni bekçileri olduklarını haykırdılar. Artık onlar sadece bizim evlatlarımız değil aynı zamanda da silah arkadaşlarımız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra yemin ederek artık jandarma teşkilatının birer ferdi olan askerlere seslenen Çelik, şöyle konuştu:

"Mehmetçikler, az önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne baba ve yakınlarınızın huzurunda gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canlarınızı feda edeceğinize namus ve şerefleriniz üzerine and içtiniz. Atatürkçü düşünce sistemi ışığında kanun ve nizamı, aklı ve bilmi, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan kimsenin şüphesi yoktur. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk milletinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun bu güzel köşesinde bu üniforma ile jandarma teşkilatının bir temsilcisi olduğunuzu asla unutmayınız."

Çelik'in konuşmasının ardından Jandarma Marşı'nı okuyan kısa dönem erler, daha sonra aileleri ve komutanları ile birlikte kendilerine ikram edilen yemeği yedi.