BOLU (AA) - Bolu 2. Komando Tugayı'nda görev yapan askeri personelin aileleri tarafından "askere ev yemeği" kampanyası başlatıldı.

Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bolu yerel basınında ve bazı internet sitelerinde Güneydoğu'da bölücü terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda görevli askerlerin ailelerinin organize ettiği kampanyayla, görev yapan askerlere aileler tarafından yapılacak yiyeceklerin gönderileceği ve Bolu halkınca manevi değeri yüksek bu kampanyaya destek verilmesi yönünde haberlerin yer aldığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığınca, Güneydoğu'da terörle mücadelede görev yapan askerlere gönderilmek üzere askeri personelin aileleri tarafından yapılan yiyecek maddelerinin sıhhi koşullara uyularak gönderileceğinin ifade edildiği açıklamada, vatandaşlar tarafından dayanıklılığı olmayan ve kısa sürede bozulabilir nitelikte maddelerin Tugay Komutanlığına teslim edilmesine gerek bulunmadığı duyuruldu.

Açıklamada, kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşların, dayanıklılığını en az bir hafta süreyle koruyabilecek, ambalajlı gıda maddelerinin en geç 20 Nisan'a kadar İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'ne teslim etmelerinin gerektiği bildirildi.