BOLU (AA) - CHP Bolu İl Başkanlığında merkez ilçe delegeleri katılmadığı için geçen yılki olağanüstü kongrenin geçersiz olduğunu ileri süren 146 delege, yeniden kongre talebinde bulundu.

Olağanüstü kongre talepleri reddedilen ve aralarında topladıkları imzaları notere onaylatan 146 delege, dilekçelerini CHP İl Başkanı Karsu'ya vermek üzere parti binasına geldi.

Karsu'yu yerinde bulamayan partililer, noter onaylı imzalarını bir tutanakla birlikte il başkanının masasına bıraktı.

İl Kongre Delegesi İlker Karaoğulları, gazetecilere yaptığı açıklamada, parti tüzüğüne göre delege sayısının 5'te 1'inin noter onaylı imzası olması halinde 45 gün içinde olağanüstü kongre kararı alınması gerektiğini söyledi.

Demokratik haklarını kullanmak için geldiklerini belirten Karaoğlulları, "Kongrede, il başkanlığı, yönetim kurulu ve il disiplin kurulu üyelikleri asil ve yedekleriyle birlikte seçilecekti. Parti içinde demokratik mücadele vermek için yeniden yapılan merkez ilçe kongresinde il delegasyonunun ortak kararıyla noterden onaylı 146 imzalı talep beyannamelerini Olağanüstü İl Kongresi yapılması için CHP İl Başkanlığına getirdik." diye konuştu.