BOLU (AA) - Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında açılan 2 ayrı davada, 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davalara, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlaması ile yargılanan tutuksuz sanıklar R.S. ve H.İ. ile avukatları katıldı.

R.S. savunmasında, hiçbir örgüte üye olmadığını ve himmet adı altında bağış yapmadığını belirterek, "Sürat Kargo'nun bunlara müzahir olduğunu bilmiyordum. Ben şirket yetkilisi olduğum için gazete ve dergi aboneliği yapıldı. Bu abonelik kendime ait değildir. Şubeye gönderilmiştir. Ben de depo sorumlusu olduğum için dergi benim adıma geliyordu." şeklinde konuştu.

Bir dönem Sürat Kargo'da şoför olarak çalışan S.T. de tanık olarak dinlendi.

Her hafta salı günleri kargo deposunun yemekhanesinde toplantı düzenlendiğini ileri süren S.T. "Beni de bir iki defa çağırdılar. Sonra gitmedim. Bir de kurban olayı vardı. İlk yıl hayır olsun diye verdim. Kişi başı 35 lira topladılar. Sonraki yıl bu paraların Kıbrıs'ta kumarda yendiğini haberlerden duydum. O yüzden bu parayı bir daha vermedim." dedi.

Diğer duruşmanın sanığı meslekten ihraç edilen öğretmen H.İ. ise hiçbir terör örgütü ile irtibatlı olmadığını söyledi.

FETÖ ile irtibatlanan Aktif-Sen'e, sendika tarafından düzenlenen eğitim programlarından faydalanmak için üye olduğunu kaydeden sanık, bu sendikada başka bir görevinin bulunmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, savcının mütalaasını hazırlaması için duruşmaları erteledi.