BOLU (AA) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Yatalak hastaların duş alabilmelerini sağlayacak bir çalışmayı Konya'da bulduk. Üzerleri sadece bezle silinen yatalak hastalarımızı yıkayabileceğimiz istemi kuracağız." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'da birçok kurumla 7 yıldır hastaları evlerinde ziyaret ettiklerini, hastaların ihtiyaçlarının karşılanması, tedavi süreçlerinin devamı konusunda çalışmaların sağlanmasına yönelik olarak çalışma yapıldığını söyledi.

Ziyaretler esnasında çok zor durumda olan ailelerin olduğuna da dikkat çeken Yılmaz, "Engellilerle ilgili olarak yeni bir şey başlatıyoruz. Onları kentte daha iyi bir şekilde dolaştırmak,onların dertleriyle daha yakından ilgilenebilmek ve onları pikniklere götürebilmek için belediye olarak bir araç aldık. Şuan bu aracın iç donanımı yapılmakta. Araç yakın zamanda hizmete girecek. Bu araçla birlikte engellileri hayatın içerisinde daha fazla görebileceğiz" diye konuştu.

Yılmaz, yatalak hastaların yıkanmasında zor anların yaşandığını belirterek, "Buna bir çözüm üretmek için çalışma yaptık. Yatalak hastaların duş alabilmelerini sağlayacak bir çalışmayı Konya'da bulduk. Üzerleri sadece bezle silinen yatalak hastalarımızı yıkayabileceğimiz istemi kuracağız. Sağlık hizmeti almak için Bolu'ya gelecek hastaların kalacakları yerlerinin çözümüne yönelik olarak çalışmalar yapıldı. Zihinsel engellerler için de bir projelerimiz var. Bunları da hayata geçirmek için arkadaşlarımız çalışmakta" dedi.