BOLU (AA) - Bolu'da lisede görev yapan bir öğretmen, kız öğrencilerin fotoğraflarını, bilgisayar programı kullanarak bikinili kadın fotoğraflarının üzerine fotomontajla yerleştirdiği iddiası üzerine açığa alındı.

Alınan bilgiye göre, kimya öğretmeni olarak görev yapan H.K'nın, elinde bulunan öğrencilerin vesikalık fotoğraflarını, üzerlerinde oynamalar yaparak, bikinili kadın fotoğraflarına montajladığı iddia edildi. Öğretmenin ders anlattığı sırada, bilgisayarın masaüstündeki bu fotoğrafları fark eden öğrenciler, durumu ailelerine anlattı.

Velilerin şikayeti üzerine, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı kimya öğretmeni H.K. hakkında soruşturma başlattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise öğretmenin görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Konuyla ilgili olarak Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bolu öğretmen ile ilgi olarak 18 Nisan tarihinde işlem başlatıldığı, Bolu Valiliği oluruyla da 19 Nisan 2016 tarihinde görevinden uzaklaştırıldığı, İl Maarif Müfettişleri tarafından da soruşturmanın yürütüldüğü belirtildi.