BOLU (AA) - Bolu'da, "Okul Güvenliği, Madde Bağımlılığı ve Okul Servis Araçları" toplantısı düzenlendi.

Vali Aydın Baruş başkanlığında Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, eğitim faaliyetlerinin sağlıklı yürütülmesi için alınacak tedbirler görüşüldü.

Toplantının açılışında konuşan Vali Baruş, okul güvenliğinin önemine değinerek, "Birinci dönem toplantımızda alınacak tedbirleri belirlemiştik. Eksik kaldığımız noktaları tespit ederek, çocuklarımız için okullarımızda ve çevresinde güvenli bir ortam sağlayacağız. Çocuklar ailelerinin yanlarında oldukları kadar güvenli bir ortamda olmalılar." ifadesini kullandı.

Vali Baruş, şunları söyledi:

"Birinci dönemdeki çalışmalarından dolayı kolluk kuvvetlerimize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ederim. Çocuklarımızın can güvenliklerinin sağlanması, uyuşturucu, alkol, sigara bağımlılığının önlenmesi ana gündemimizdir. Çocuklarımız ne kadar sağlıklı bir ortamda olursa, eğitim o kadar başarılı olur. Teknoloji bağımlılığı da çocuklarımız için ciddi bir tehlikedir. Çocuklarımızı her türlü bağımlılıktan uzak tutmalıyız. Bu konularda emeğinizi esirgemeyeceğinize olan inancımı ifade etmek isterim."

Toplantıya, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Bolu Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile okul müdürleri, okul aile birliği temsilcileri ve muhtarlar katıldı.