BOLU (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, "Özelikle engelli STK’larını kullanarak siyaset yapmak isteyenler varsa bu düşüncelerinden vazgeçsinler. Sizin bir tek partiniz var. O da engellilik partisi. Bu ortak sorunu çözme partisi. Bu konudaki görüşlerinizi birleştirecek olursanız o zaman çok daha etkili olursunuz. " dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının kapasitesi gelişimini sağlamak amacıyla planladığı "Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İçin Kapasite Gelişimi Seminerleri" düzenlendi.

Abant Tabiat Parkı'nda bulunan bir otelde düzenlene toplantıya Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, Araştırma Geliştirme ve Proje Daire Başkanı Tayyar Kuz, Bolu, Bilecik, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Karabük, Çankırı ve Bartın'da faaliyet gösteren engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bu illerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüklerinin yetkilileri katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, Türkiye’nin profilin, başka ülkelerin profili ile karşılaştırıldığında Türkiye’deki STK’ların hak ettikleri yerde olmadıkları kanaatini taşıdığını söyledi.

Çiftçi, engelli STK'larının siyasi görüş ya da dünya görüşü açısından farklılıklar göstermesinin de çok yanlış olduğuna dikkat çekerek, "Kendi aranızda 'Şu STK bu partidendir, bu STK bu partidendir, şu STK’mız şu partidendir. Bu vakfımız şu görüştendir.' diyorsunuz. Bunlar bizi yaralıyor. Engelliliğin partisi olmaz. Engellilerin partisi olur. Engelli sorunlarına sosyal demokrat farklı bakar, muhafazakar farklı bakar diye bir şey yok. Sorun aynı sorundur. Bunun görüşü olmaz." diye konuştu.

Belli bir noktada birleşmesi durumunda STK'ların karşılarında kimsenin duramayacağını ifade eden Çiftçi, şunları söyledi:

"Özelikle engelli STK’larını kullanarak siyaset yapmak isteyenler varsa bu düşüncelerinden vazgeçsinler. Sizin bir tek partiniz var. O da engellilik partisi. Bu ortak sorunu çözme partisi. Bu konudaki görüşlerinizi birleştirecek olursanız o zaman çok daha etkili olursunuz. Bu sorunların çözümlerinde, merkezi hükümet üzerinde, bürokrasi üzerinde çok ciddi manada etkili olursunuz. Herkesin siyasi tercihi kendisine aittir. Ama şu engellilik konusu tekdir. Sorunlar hep aynıdır. Eğer STK’larımız bu noktada birleşebilirlerse o zaman hükümet üzerinde baskı grubu oluşturma konusunda çok ciddi manada etkili olabilecekleri kanaatimi taşıyorum."

Yapılan konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı yetkilileri tarafından engelli STK yetkililerine yönelik kapasite gelişim semineri verildi.

Seminer, yarın yapılacak oturumun ardından sona erecek.