BOLU (AA) - Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Academy tarafından düzenlenen ''Uluslararası Yoga Festivali'', yaklaşık 300 kişinin katılımıyla Bolu'da gerçekleştirildi.

Abant Tabiat Parkı'nda bulunan bir otelin bahçesinde başlayan ve 2 gün devam edecek olan festivale, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yoga tutkunları katıldı.

Yoga Festivali başlamadan önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, yoga yaparken uygulanan teknikler sayesinde insanların hastalıklarından kurtulduğunu ileri sürdü.

Uyguladıkları orijinal yoga sistemi sayesinde insanların daha sağlıklı olduğunu ifade eden Manaf, "Bu teknikler sayesinde insanlarda nezleden kansere birçok hastalıkta iyileşme görülüyor. Sağlıklı ve mutlu oluyorlar. Herkes mutlu olmak ister ama bunun için sağlıklı olmak gerekiyor. Ondan sonra da mutluluk ve coşku geliyor." diye konuştu.

İslam aleminin bugünlerde ramazan ayını yaşadığını ve tüm Müslümanların oruç tuttuğunu anlatan Manaf, "Bu mübarek ramazan ayında özellikle de oruç tutan yoga tutkunları da var. Yogada oruç tutmaya yardımcı olan özel teknikler var. Açlığa, susuzluğa karşı direnci arttıran teknikler var. Özellikle nefes teknikleriyle susuzluğa karşı direnci arttıran teknikler uyguluyoruz. Açlığa karşı direnci arttıran hareketlerle iştahı azaltıp insanların kolaylıkla rahatsız olmadan aç ve susuz kalmasını sağlayan teknikler uygulayacağız." ifadesini kullandı.

Manaf, yaptıkları konsantrasyon teknikleri odaklanmayı ve yoğunlaşmayı arttırdığı için ibadete de çok iyi geldiğini savunarak, bu sayede insanların ibadetinin derinleştiğini ve daha da güçlendiğini ifade etti.

Yaklaşık 300 yoga tutkunu Manaf'ın verdiği telkinlerle yoga yaptı.

Festival, yarın sona erecek.