BOLU (AA) - Bolu Valiliği koordinesinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı" düzenlendi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, çalıştayın açılış konuşmasında, "Ülkemiz ve toplumumuz için çok büyük bir tehlike oluşturan uyuşturucu konusunda Bolu ilinde neler yapmamız gerektiği ve bu uyuşturucu ile mücadelede hangi yöntemleri kullanmamız gerektiği ve çocuklarımızı, gençlerimizi bu beladan uzak tutmanın yol ve yöntemlerinin tartışılacağı bu çalıştayın başarılı geçmesini diliyorum." dedi.

Uyuşturucu suçunun, din, ırk, cinsiyet ve yaş farkı gözetmeksizin toplumun her kesimini etkilemesi bakımından diğer suç türlerinden farklı olduğunu vurgulayan Baruş, şunları söyledi:

"Üretim, kaçakçılık ve tüketim safhaları ile karşımıza çıkan bu suç, herhangi bir sınıra tabi kalmaksızın şiddetle de bütünleşerek, toplumsal huzurumuzu olumsuz etkilemekte, diğer taraftan önemli bir ekonomik girdi sağlaması nedeniyle terör örgütleri için de önemli bir finans kaynağı oluşturmaktadır. Uyuşturucu madde kullanımı, bugün toplumların ve bireylerin sağlığını ve güvenliğini tehdit eden bireysel, sosyal ve ekonomik boyutları olan çok önemli bir sorundur."

Bolu’da da uyuşturucu ile etkin bir şekilde mücadele edildiğini belirten Baruş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlimizde de uyuşturucu ile çok boyutlu olarak mücadele edilmesi amacıyla 2016-2018 yıllarını kapsayacak şekilde 'Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Planı' yürürlüktedir. Tabii ki bu eylem planının sağlıklı ve etkin olarak yürütülebilmesi için önümüze somut hedefler koymamız, bu hedeflere ulaşmada sağlıklı stratejiler geliştirmemiz ve bu usul ve yöntemleri kullanarak da neticeye olumlu olarak varmamız gerekmektedir. 2017 yılında İl Emniyet Müdürlüğü NARKOTİM polisleri ve jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde, uyuşturucu madde üretimi, satımı ve kullanımı ile ilgili olarak, 223 şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmış, bu çalışmalar neticesinde, yaklaşık 14 kilogram eroin, 2,21 gram taş kokain, 46 kilogram civarında toz esrar, 45 gram kubar esrar, 5,8 gram plaka esrar, 482 gram reçine esrar, 86 gram sentetik kannobinoid (bonzai), 308 gram metamfetamin, 5 adet uyuşturucu hap, 1.876 kök hint keneviri bitkisi ele geçirilmiştir."

Karacasu beldesinde bulunan bir otelde düzenlenen çalıştaya Bolu Valisi Aydın Baruş, Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Nadir Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Seracettin Çom, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, sivil toplum temsilcileri ve davetliler katıldı.

Konuşmaların ardından, çalıştaya katılan emniyet ve sağlık personeli ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri çalışma grupları oluşturarak, ilerleyen dönemde uyuşturucu ile mücadelede ne tür önlemler alınacağı konusunda bilgi alışverişinde bulundu.