BOLU (AA) – Bolu Dağı yaylalarında yaşayan ve ayaklarından yaralanan yılka atı, Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü hekimlerince tedavi edildi.

Bolu Dağı'nda At Yaylasında sürüler halinde yaşayan yılka atlarından birinin yaralı olduğunu gören bir kişi, Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine yaylaya gelen ekipler, belirlenemeyen bir nedenden dolayı arka ayaklarından yaralanan yılka atını yerinde tedavi etti. Yapılan tedavinin ardından hamile olduğu belirlenen yılka atı doğal yaşam alanına bırakıldı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü hekimleri tarafından yapılan açıklamada, "Duyarlı bir vatandaşımızın ihbarı üzerine At Yaylası’nda bulduğumuz hamile ve arka ayaklarından yaralı olan yılkı atına yerinde müdahale yaparak onu eski sağlığına kavuşturduk." denildi.

"İhbar olmasaydı bu at belki de birkaç gün içerisinde ölümle karşı karşıya kalacaktı" diyen hekimler, "Onlar da birer can taşıyor ve birçoğu ufacık bir operasyonla eski sağlıklarına kavuşuyor. Bu sebeple bu olayda olduğu gibi her hayvan yaralanmalarında vatandaşlarımızdan büyük duyarlılık bekliyoruz." dedi.