BOLU (AA) - Bolu Valisi Aydın Baruş, kanalizasyon tıkanıklığını gidermek için kullanılan kimyasal ilaçtan etkilenen 21 öğrencinin eğitim gördüğü okulu ziyaret etti.

TOBB Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaşanan olay sonrası okulda incelemede bulunan ve kimyasal ilaçtan etkilenen çocukları ziyarete giden Baruş, 21 öğrencinin tedavilerinin devam ettiğini ve hiçbirisinde hayati tehlike olmadığını kaydetti.

Baruş, ilk olarak TOBB Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemede bulundu.

Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve diğer yetkililerden bilgiler alarak okulun ve yurdun tıkanıklık olan yerlerini gezen Baruş, incelemelerin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Okuldaki kimyasal kokunun giderilmesi için okulun tatil edildiğini aktaran Baruş, okul binasının yeni hizmete girdiğini bu nedenle de kanalizasyon sisteminde bir problem yaşandığını ifade ederek, "Çalışanlardan birinin, kanalizasyonu açmak için 'kostik' denilen maddeyi kullanması neticesinde zehirli buhar çıkmış ve bu buhar da yukarı katlara kadar ulaşarak şimdiye kadar 21 öğrencimizin etkilendiği bir zehirlenme vakası meydana getirmişti. Şu anda öğrencilerimiz hastanelerimizde tedavi altında." diye konuştu.

Baruş, kimyasal maddeden etkilenen öğrencilerin hayati tehlikesinin olmadığını belirterek, "En kısa zamanda umarız ki sağlıklarına kavuşacaklar. Bugünlük okulumuzu tedbir amacıyla tatil ettik. Yarın duruma göre karar vereceğiz. Bugün bu binayı yapan firma yetkilileri de buraya gelip eksiklikleri tespit edecek. Kanalizasyon sistemindeki meydana gelen hataları tespit ederek bunun açılması yönünde çalışma başlatılacak." ifadesini kullandı.

Bu çalışmalarda okulda eğitimin devam edip etmeyeceğine yarın karar vereceklerini kaydeden Baruş, bu olaydan etkilenen tüm öğrencilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Baruş, Valilik olarak ayrı bir soruşturma başlatarak sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını sağlayacaklarını belirtti.

Baruş, daha sonra beraberindekilerle Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez ve Köroğlu Üniteleri ile İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde tedavi altına alınan öğrencileri ziyaret etti.

Öğrencilere ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Baruş’a Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu ve hastane yetkilileri eşlik etti.