BOLU (AA) - AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, "Köyümüzdeki yaraları en kısa zamanda saracağız" dedi.

Doğanay, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Göynük AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demiröz, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Bayraktar ve Mümtaz Altınbaş ile hortum felaketi yaşayan Çaylak köyünü ziyaret etti.

Hortum sırasında yaşadıkları korkuyu ve daha sonra yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, zarar gören ev ve samanlıkların onarımı için kendilerine destek olunmasını istediler.

AFAD ve İl Özel İdaresi kanalıyla afetzede köy halkına nasıl yardımda bulunacakları noktasında İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer'le de durum değerlendirmesi yapan Doğanay, yaptığı açıklamada, "7 hanesi bulunan Çaylak köyü Seferler Mahallesi’nde saat 20.00’de dolu yağışı sonrasında başlayan ve 3 dakika devam eden hortum sonrasında 3 ev, 3 kümes, 2 ahır ile elektrik trafosu zarar gördü. Mahallede bulunan caminin minaresi yıkıldı. İlk olarak vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Rabbim daha büyük felaketlerden hepimizi korusun." diye konuştu.

Doğanay, yaşanan hortum felaketinde can kaybının olmamasının olayın sevindirici tarafı olduğunu belirterek, "Devletimiz güçlüdür. AFAD zaten gerekli hasar tespitlerini yaptı. Ankara'da da yardım konusunda bizler üzerimize düşeni yapacağız. Köyümüzdeki yaraları en kısa zamanda saracağız." dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer de köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletirken, İl Özel İdaresi olarak yaşanan afet sonrası yaraların sarılması için üzerlerine düşenleri yapacaklarını ifade etti.