BOLU (AA) - Bolu'da 6 ay önce 50 kilogram eroinin ele geçirildiği operasyon kapsamında yargılanan 2 sanık, 7 yıl 9 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanıklardan Burhan Ürkmez ile İbrahim Alış avukatları katıldı.

Alış, ifadesinde önceki duruşmalarda olayla hiçbir ilgisinin olmadığını, uyuşturucu bulunduğunu da bilmediğini, suçlamaları reddettiğini söyleyerek, "Maddi yetersizlik sebebiyle çocuklarımı göremiyorum. En son geçen duruşmada bu salonda gördüm. Zor durumdayız. Ailede benden başka çalışan yok. Affınıza sığınıyorum." dedi.

Uyuşturucu ticareti yaptığını kabul eden diğer sanık Burhan Ürkmez de, "Samimi ikrar ve pişmanlığıma değer verilmesini istiyorum. Mahkemenizin rahmet elini uzatmasını istiyorum. Polisin bulmadığı ve sonradan benim itirafım neticesinde 30 kilogram daha eroin bulundu. Bu nedenle etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum." şeklinde konuştu.

"Uyuşturucu ticareti yapma" suçunun sabit olduğuna kanaat getiren mahkeme heyeti, itirafları sonucu bulunan 30 kilogram uyuşturucu için etkin pişmanlık hükümleri ve iyi hallerini göz önüne alarak, sanıklara 7 yıl 9 ay 10'ar gün hapis ve 2 bin 200'er lira adli para cezası verdi.

12 Mayıs'ta, TEM otoyolunun Bolu kesiminde yapılan uyuşturucu operasyonunda, kullandıkları otomobilde 20 kilogram eroin bulunan ve otomobildeki gizli bölmede bulunan 30 kilogram eroinin yerini gösteren Burhan Ürkmez ile İbrahim Alış, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanmıştı.