BOLU (AA) - Bolu Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından yardıma muhtaç Suriyeliler için "insanlık ölmesin" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında gıda, giyim ve sağlık malzemesi yüklü 3 tır dualarla yola çıkarıldı.

Yardıma muhtaç Halepliler için başlatılan yardım kampanyasında bölgeye geçtiğimiz ay 7 tır insani yaşam malzemesi gönderen Bolu Belediyesi ve İl Müftülüğü, bu kez de gıda, giyim ve sağlık malzemelerinden oluşan 3 yardım tırı gönderdi.

İl Müftülüğü önünde düzenlenen uğurlama törenine Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İl Müftüsü Orhan Genç, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, ilçe müftüleri, kentteki kamu kurumlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcı İhsan Ağcan, her türlü hayırlı işin yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Bolu Halep’teki Müslüman kardeşlerimize el uzatma, onların yaralarını sarma konusunda bugüne kadar gereğini yaptı, yapmaya da devam ediyor. Bizde Bolu Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de her türlü hayırlı işin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Bu yardım kampanyalarının devam edeceğini belirten Ağcan, "Ben, başta sayın müftümüze, din görevlilerimize ve de kıymetli Bolu halkımıza bu yardımlarından dolayı, kanayan yaralara bir nebze de olsa merhem olmalarından dolayı şahsım ve Bolu Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz adına sonsuz teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.

İl Müftüsü Orhan Genç de, Diyanet İşleri Başkanlığının "Halep’te insanlık ölmesin" sloganı ile 2016 yılı aralık ayında bir yardım kampanyası başlattığını anımsatarak, "Allah’a hamd olsun her konuda bizim yanımızda olan vatandaşlarımız da büyük bir duyarlılık göstererek, kampanyamıza destek vermişlerdir. Bolu Belediye Başkanlığı ve İl Müftülüğü olarak ortaklaşa düzenlediğimiz bu kampanya ile 19-31 Aralık arasında 230 bin lira değerimde bir meblağ elde edildi." dedi.

Yardım tırları yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde yola çıkarıldı.