BOLU (AA) - Bolu'nun Mengen ilçesinde görev yapan ortaöğretim öğretmenlerine "sınıf yönetimi" semineri verildi.

Mengen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Bahri Aydın tarafından verilen seminere çok sayıda öğretmen katıldı.

Seminerin ardından bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci, dünyadaki ve Türkiye'deki değişim hızına ayak uydurabilecek insan gücü yetiştirmek zorunda olan eğitim sisteminin başarısının önemine dikkat çekti.

Nitelikli insan gücünün yetiştirildiği yerin en önemli temel yapı taşı olan okul ve sınıflar olduğuna dikkat çeken Celepci, "Bu sebeple etkili bir okul ve sınıf yönetiminin var olması gerekliliği karşımıza kaçınılmaz olarak çıkmaktadır. Bu sebeplerden dolayı bugün seminerde öğretmenlerimizle beraber sınıf yönetimi konusunda fikir alışverişinde bulunduk." dedi.

-Kamu çalışanlarına işaret dili eğitimi

Bolu'nun Mengen ilçesinde bulunan kamu kurumlarında çalışan personele işaret dili eğitimi veriliyor.

Mengen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan "İşaret Dili" kurslarına katılan kamu çalışanları, işitme engellilerle iletişim kurmak için eğitim alıyor.

Mengen Müftüsü Mehmet Özcan'ın da katıldığı işaret dili kursuyla ilgili açıklamada bulunan Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, bu kursun açılmasına büyük önem verdiklerini kaydetti.

Günaydın, işitme engelli vatandaşlara farkındalık oluşturmak ve kamu hizmetlerinden işitme engelli vatandaşların da verimli bir şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla böyle bir kurs açtıklarını ifade ederek, "İlçedeki tüm kamu kurumları en az 1 personeliyle kurslara katılarak bu amaca destek veriyor. Kurslar bu yönüyle bilindiği kadarıyla Bolu’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Kurslara katılanlar işaret dilini öğrenirken çok keyifli ve derslere aktif olarak katılıyor." dedi.

- Mengen'de halk eğitim kursları

Bolu'nun Mengen ilçesinde tarım ve hayvancılık kursu açıldı.

Mengen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, İŞKUR ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde açılan tarım ve hayvancılık kurslarına 25 vatandaş katılıyor.

İlçede ve bağlı köylerinde süt sığırı yetiştiriciliği yapan vatandaşların ilgi gösterdiği kurslarda, kursiyerlere günlük 30 lira cep harçlığı da veriliyor.

-Yeniçağa'da cami açılışı

Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde hayırsever Meliha Dalgıç'ın anne ve babasının adına yaptırdığı cami, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Cami açılışına, camiyi yaptıran Meliha Dalgıç'ın yanı sıra, Yeniçağa Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Bolu Müftüsü Orhan Genç, Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, hayırsever iş adamı Yaşar Çelik ve vatandaşlar katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından caminin açılışı gerçekleştirildi.

Meliha Dalgıç'ın, annesi Ayşe ve babası Ali Dalgıç adına 4 milyon liraya yaptırdığı cami 2 minareden oluşuyor. Ayrıca camide, engelliler için bir de asansör bulunuyor.