BOLU (AA) - Bolu'da Kent Meydanı'na yapılması planlanan bina için hazırlanan 3 model, anket yöntemiyle oylamaya sunuldu.

Valilikten yapılan açıklamada, Kent Meydanı'nda yıkılan eski Kardelen Sineması binasının yerine, İl Özel İdaresi tarafından yapılacak binanın dış cephe tasarımının, Bolu halkının katılımıyla gerçekleşecek anketle belirleneceği bildirildi.

Çalışmayla Kent Meydanı'nın da simgesi haline gelecek binanın ortaya çıkmasının hedeflendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizin yerel mimarisi açısından da önemli bir yapıt olacağı değerlendirilen bu bina için 3 farklı dış cephe tasarımı yapıldı. Bolu halkı 3 farklı dış cephe tasarımından hangisinin Kent Meydanı'na yapılmasını istiyorsa Valiliğin 'www.bolu.gov.tr' internet adresine girerek ana sayfada yer alan 'Kent Meydanına yapılacak olan bina anketi' başlıklı bölümde beğendiği binaya oy verebilecek."

Bugün başlayan ve 7 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecek oylama sonrası en çok oyu alan binanın, Bolu Kent Meydanı'na yapılacağı belirtildi.