BOLU (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz'ın ailesine, PTT 1. Lig ekibi Boluspor Yönetim Kurulu tarafından alınan ev törenle teslim edildi.

Bolu Valiliğindeki törende konuşan Vali Aydın Baruş, vatanın bütünlüğü uğrunda şehit olan güvenlik güçlerini rahmetle andıklarını söyledi.

Şehitlerin ailelerine sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Baruş, bu sorumluluktan yola çıkarak ailenin durumunu da göz önünde bulundurup Bolu'daki iş adamlarıyla temasa geçtiklerini kaydetti.

Baruş, şehit ailesine daire teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Boluspor yönetiminin katkılarıyla kendilerinde Sağlık Mahallesi'nde bir daire verilecek. Kendilerine de anahtarı teslim edilecek. Ailenin iki tane kız çocukları var, hem onlar için hem de ailenin merkeze geldiğinde kalmaları için güzel bire daire olacak." şeklinde konuştu.

Kıbrısçık Kaymakamlığı tarafından da şehitin ailesi için Alemdar köyünde bir ev yapılacağını anlatan Baruş, "Dilaver beyin köyünde kalmasını istemesi ve oradaki çiftçilik işini devam ettirmesi nedeniyle köyde de kendisine inşallah bir ev inşa edeceğiz. Onların daima arkasındayız, destekçisiyiz. Diğer ihtiyaçları içinde onlara yardımcı olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da şehitin ardında kalanlara sahip çıkmanın kendilerinin üzerine düşen görev olduğunu belirtti.

Şehit ailesine ev alma teklifini kabul ettikleri için hayırseverlere teşekkür eden Yılmaz, "Boluspor Yönetim Kurulundan Allah razı olsun. Siz bize şehidimizin emanetisiniz. Şu an evin içindeki eksikler tarafımızca yapılacaktır. Çocuklar buraya geldiğinde iş konusunda devletimizin ve bizim yapmamız gereken şeyler var. Biz hep yanınızdayız." şeklinde konuştu.

Boluspor Başkanı Savaş Abak ise kendilerinin çok büyük bir şey yapmadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Boluspor yönetimi olarak, burada yaşayanlar olarak, Türkiye'deki iş adamları olarak zaten bu bizim boynumuzun borcu. Yaranıza ufak bir merhem olabildiysek bizim için yeterlidir. İnşallah bizler de sizin yaranıza ufak bir merhem olabiliriz." dedi.

Sağlık Mahallesi'nde alınan evin anahtarı, Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak tarafından şehit ailesine teslim edildi.