SARAYBOSNA (AA) - Türkiye'den gelen bir grup iş adamı, Bosna Hersek'teki yatırım imkanlarını araştırmak amacıyla başkent Saraybosna'da, Bosnalı iş adamlarıyla bir araya geldi

Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) organizasyonunda gerçekleştirilen toplantının ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Rize Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güngör Sarı, Rize'de çok sayıda vatandaşın tarımla ilgilendiğini belirterek, ancak bölgede tarım alanında sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

Sarı, Bosna Hersekli iş adamlarının yeni yatırımlar konusunda cesaretli olduğunu kaydederek, "Yeni alanlar, araziler aramaya başladık. Bize yakın olduğundan önce Gürcistan'ı ziyaret ettik ama esas bizim duygularımızın olduğu yer Bosna Hersek. İlk defa buradayım ama sanki Türkiye'de gibiyim. Tüm arkadaşlarımızın duyguları da böyle" ifadesini kullandı.

Bosna Hersek'te yatırım yapma konusunda ciddi düşünmeye başladıklarını anlatan Sarı, ülkedeki tarım arazilerini bolluğunun kendileri için büyük avantaj olduğunu vurguladı.

Sarı, zengin tarım arazilerinin yanı sıra Bosna Hersek'te yetişmiş iş gücünün bulunduğuna da dikkati çekerek, "Bosna Hersek, yatırım yapmak için çok cazip bir bölge. Genç ve eğitimli bir nüfus var burada ve onların önüne de bir şey koymak, paranın yanında gençleri de kazanmak lazım" şeklinde konuştu.

Saraybosna'daki temasları kapsamında somut bir anlaşmanın henüz yapılmadığını söyleyen Sarı, "Kafamızda bir plan hazırladık. BİGMEV bize çok güven verdi. Onlardan belli bir bilgi altyapısı alıp kararımızı öyle vermeyi düşünüyoruz" dedi.

BİGMEV Müdürü Selmo Cikotiç de toplantının amacının Türk ve Bosnalı iş adamlarını somut bir işbirliği yapmak üzere bir araya getirmek olduğunu ifade ederek, ekonomik işbirliğinin artmasıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin de gelişeceğini vurguladı.

Saraybosna'nın İlica Belediye Başkanı Senaid Memiç ise desteğinden dolayı BİGMEV'e teşekkür ederek, bu tür ziyaretlerle iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin de geliştiğini söyledi.

Memiç, "Bosna Hersek'in ekonomik anlamda gelişmesini istiyoruz. Bu yüzden de bugünkü misafirlerimizi yatırım konusunda cesaretlendirmek için geldik" ifadesini kullandı.