SİNOP (AA) - Boyabat Tarım, Tanıtım ve Kültür Fuarı kapsamında  yağlı güreşler yapıldı.

İlçe stadyumunda yapılan güreşlere Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı ile Türkiye'nin pek çok bölgesinden güreşçiler ve başpehlivanlar katıldı.

Koç ağalığını iş adamı Abdullah Kozanoğlu 5 bin 750 liraya, güreş ağalığını 25 bin liraya iş adamı Recep Dursun kazanırken çekişmeli geçen güreşlerde 2014 Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, Boyabat Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı unvanını kazandı.

Dereceye giren pehlivanlara madalyalarını veren AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, "Boyabat Tarım, Tanıtım ve Kültür Fuarı'nın gerçekleşmesi hayali ve heyecanıyla bugünlere hazırlanan, başarmanın mutluluğunu yüzünden okuduğumuz değerli Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'ya bizlere bu mutluluğu yaşattığı için çok teşekkür ediyorum.Başarılı organizasyonlarının devamını diliyorum. Pehlivanlarımıza güreş yaşamlarında başarılar ve mutluluklar diliyorum" dedi.

Birincilik, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük derecelerini alan güreşçilerin madalyalarını takan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ise şunları söyledi:

"İlk kez düzenlediğimiz Yağlı Pehlivan Güreşleri için bizlere desteklerini esirgemeyen sayın milletvekilimiz Mehmet Ersoy'a, sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger'e il ve ilçe Spor Gençlik müdürlerimize, güreş antrenörü Erkan Gür'e , Belediye amir ve personelimize, davetimizi kırmayıp bizi onurlandıran tüm misafirlerimize, uzaktan yakından gelen tüm güreşçilerimize, Güreş Federasyonu yetkililerine, TRT 'in değerli görevlilerine, bizi yalnız bırakmayan halkımıza teşekkür ediyorum. Sizlerin güreş yaşamınızda ve özel hayatınızda da nice başarılı yıllar diliyorum. Bu ilk Yağlı Pehlivan Güreşlerimiz inşallah ileriki yıllarda daha kapsamlı bir şekilde yapacağız. Diliyorum ki bu güreş müsabakaları ilçemizdeki güreşe ilgiyi tetikler ve ileriki yıllarda Boyabat'ımızdan da ünlü güreşçiler hatta başpehlivanlar çıkar"

Güreş Ağalığı'nı kazanan iş adamı Recep Dursun, tüm güreşçilere ve misafirlere Kalebağı Tesislerinde yemek ikramında bulundu.