SİNOP (AA) - Boyabat'ta Sarıağaççayırı İlkokulu ve Ortaokulu ile Türk Telekom Anadolu Lisesi Pansiyonu düzenlenen törenle açıldı.

Vali Yavuz Selim Köşger, Türk Telekom Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda gerçekleşen töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık bir yıl önce temeli atılan okul ve pansiyonu açma mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sinop ve ilçelerinde eğitimle ilgili tespit edilen ihtiyaçların bir bir karşılandığını ifade eden Köşger, "Sevgili öğrenciler devletimiz her türlü ihtiyacınızı sunmakta size karşı cömert davranıyor, Sizden beklediği tek şey var. Bu tesisleri en güzel şekilde kullanmanız ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarmanız" diye konuştu.

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ise 2011 yılında Boyabat ve diğer ilçelerin tamamında milli eğitimle ilgili ihtiyaçları masaya yatırdıklarını ifade ederek, "O dönemde Boyabat için yaptığımız tespitlerde dört okul ve toplamda beş öğrenci yurduna ihtiyacımız olduğunu gözlemledik. Boyabat'taki en büyük sorunumuz arsa teminiydi" dedi.

Bu konuda iş adamları Uygur Özay, Yalçın Küçükbaş ve Şükrü Güneş'in arsa çözümünde ciddi bir destek sağladığını belirten Ersoy, şöyle konuştu:

"Bu okullardan bir tanesi hariç diğerlerinin ihalesi yapıldı. Yurtlardan da iki tanesi yapılıp faal hale geldi. Eski hastaneyi yurda dönüştürme çalışmaları devam ediyor. İmam Hatip Lisesi Yurduyla, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılacak yurdun da önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılmasını bekliyoruz. Bugün açılışını yapacağımız pansiyon ve okulumuzun ilimize, ilçemize, eğitim camiamıza, sevgili yavrularımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."

Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney de Türkiye'nin hedefleri olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin ileri hedefleri var. O ileri hedeflerine 2023'lere, 2070'lere ulaşacak. Gidecek yolda en gerçekçi vasıta muhakkak ki ilimdir, eğitimdir. Eğitime yapılan yatırım hiç bir zaman karşılıksız kalmaz. Neticesi uzun vadelidir, kalıcıdır" ifadesinde bulundu.

Törene, İl Garnizon Komutanı Şefaattin Serten, Boyabat Belediye Başkan Vekili Mehmet Sarıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İlçe Emniyet Müdürü Ümmet Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.