SİNOP (AA) - Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yapımına 2016 yılında başlanan huzurevi inşaatının devam etmesi için hayırsever vatandaşlardan destek istedi.

Çakıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan huzurevi inşaatına belediye olarak destek verdikleri belirtti.

İnşaatın bir süre önce maddi yetersizlik nedeniyle durduğunu ifade eden Çakıcı, şunları kaydetti:

"Biz belediye olarak inşaatın yeniden canlanıp devam etmesi için öncülük yaparak 50 ton demiri dernek başkanımız ve yöneticileriyle beraber aldık. İnşallah bundan sonra huzurevimizin inşaatı hızlı bir şekilde devam eder. İmkanı olan yardımseverlerden, Boyabatlılardan, gurbetteki vatandaşlarımızdan buraya yardım istiyoruz. Bir odada onların olsun. İstanbul'daki imkanı olan vatandaşlarımız ve iş adamlarımız fazla bir maliyeti olmayan bir oda yaptırsınlar ve o odaya da kendi isimlerini yazdırsınlar. Toplamda 45 odamız olacak. Allah herkese sağlık afiyet versin ama her insan da bir engelli adayıdır. İmkanları elverişli olmayan vatandaşlarımız da böyle bir yerde ömrünü devletin güvencesinde yaşamak durumunda kalabilir. Bu nedenle imkanlarımız varsa yardımlarımızı esirgemeyelim."