SİNOP (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen ''Halep'e Yol Açın'' kampanyası kapsamında temin edilen üç tır dolusu un Halep'e gitmek üzere Boyabat'tan yola çıktı.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, tırların uğurlama programında yaptığı konuşmada, kendileri için Ankara ne kadar değerliyse Şam'ın da bir o kadar değerli olduğunu söyledi.

Çanakkale'de binlerce Halepli şehit yattığını ifade eden Çakıcı, "Ankara bizim gözümüzde ne kadar değerliyse Şam da o kadar değerlidir. Kayseri bizim gözümüzde ne kadar değerliyse Halep'te bizim için o kadar değerlidir. Çanakkale'de binlerce Halepli şehit var. İşte biz de onların şerefi ve namusu için şehit vermeye hazırız. Onlar Çanakkale'de bizim şerefimiz namusumuz için şehit oldular. Bu anlamda yardımlar önemli." dedi.

Boyabat İnsani Yardım Derneği Başkanı Osman Özkan ise Halep'le tarihsel olarak bir gönül bağları olduğunu dile getirdi.

Halep'in insanlığın imtihanı olduğunu anlatan Özkan, şöyle konuştu:

"Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Surların arkasına sığınmış batılıların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna’da, Çeçenistan’da, Afganistan’da, Irak’ta şahit olmuştuk. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Nasıl susma korosuna katılır? Ölen biziz, ezilen biziz. Bu yardımlar sayesinde gelecekteki muhtemel belalardan Halepli kardeşlerimiz kurtulacaktır."

Tırlar konuşmaların ardından dua edilerek Halep'e uğurlandı.