Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi Karaevli mahallesinde bu yıl altıncısı düzenlenen Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı’nda en hızlı oğlak yeme yarışması düzenlendi. Yarışmacı takımlar, bütün pişmiş olarak önlerine gelen oğlağı en önce bitirmek için kıyasıya yarıştı.
Tekirdağ Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen yarışmada, Tekirdağ ve Edirne Koyun Keçi Yetiştiricileri birlikleri üyelerinden birer takım ile Önder Çiftçi Projesi’nden bir takım olmak üzere 3 takım yarıştı.
Yarışmada, 6 kişiden oluşan takımlar, önlerine bütün pişmiş olarak gelen oğlağı en önce bitirmek için kıyasıya yarıştı. Yarışma izleyenler için de keyifli görüntülere sahne oldu.
Tekirdağ Koyun Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca, etkinlikte yaptığı konuşmada, fuarda, koyun keçi üreticileri birliği olarak üyelerine karşı sorumlulukları olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizde üyelerimizin üretmiş olduğu malları pazarlamak için, onların kazançlarını arttırmak için ne yapabiliriz, bunun peşindeyiz. En önemlisi keçi sütünü, keçi peynirini, keçi etini, koyun ve kuzu etlerimizi sizin huzurlarınıza çıkarttık bunları tüketmenizi istiyoruz. Bunun için de sizlere bunun lezzetini tattırmamız lazım, bu lezzetlerin ağız tadını, damak tadını sizlerinde bilmesini istediğimiz için bu yarışmayı örnek olarak iki yıldır yapıyoruz. Sizlerde buraya gelerek bizlere katkıda bulunduğunuz için, bizleri izlediğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yarışmaya katılan arkadaşlara başarılar diliyorum.”
Yarışmayı Edirne Koyun Keçi Üreticileri Birliği üyelerinden oluşan takım kazandı. Kazanan ekibe Cemalettin Toluca tarafından plaket takdim edilirken, sponsor bir firma tarafından da hediye verildi.
Yarışmanın ardından, Tekirdağ Koyun Keçi Üreticileri Birliği tarafından fuarı ziyaret eden misafirlere pilav ve ayran ikramı yapıldı.
(İHA)