KASTAMONU (AA) - Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, "İlçemize gelen öğrencilere, kazanç kapısından çok ilçenin büyümesi ve geleceği gözüyle bakılması gerekir." dedi.

Bozkurt Belediyesi, Bozkurt Esnaf Odası ve Bozkurt İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından, Bozkurt İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu’nun geleceği konulu bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, yüksekokulu ilçeye kazandırdıklarını anlattı.

Başkan Ekeş, eğitimin ilçenin ilerlemesi için çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İlçelere fabrika açmak çok zor. Hiçbir iş adamı buraya sanayi üzerine fabrika açmaz. Çünkü ulaşım yol problemi var. Bir tekstil fabrikası geldi 100 işçi hedefledik 25 işçi bulabildik ve fabrika açılmadı. Bizim Bozkurt olarak yol sorunu ve işçi sorunumuz var. İşte bu yüzden biz ikinci yolu deniyoruz. İkinci yol da eğitimdir. Biz de bunun için Meslek Yüksekokulun'un yapılmasına katkı sağladık. Bozkurt esnafı, İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu'na gelen öğrencilerimize ilgi göstermelidir. Onlar misafirimizdir. İlçemize gelen öğrencilere kazanç kapısından çok ilçenin büyümesi ve geleceği gözüyle bakılması gerekir. "

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Murat Pektaş ise, Yüksekokul hakkında bilgiler vererek “Meslek yüksekokulumuzda şu an 218 öğrenci var. Fakat bu sayı hızla artacak. Gelecek yıl en azından 500 öğrenci bekliyoruz.” dedi