KASTAMONU (AA) - Bozkurt Kaymakamı Murat Acar, köy yollarında bakım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köylere Hizmet Götürme Birliğince ilk etapta 5 köy yolunu kapsayan 18 kilometrelik güzergahta stabilize çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Sezon boyunca muhtelif köy ve grup yollarında yaklaşık 235 kilometre stabilize yol çalışması yürüteceklerini anlatan Acar, şunları kaydetti:

"Köy yollarımızın vatandaşlarımıza daha rahat ulaşım kolaylığı sağlaması için ekiplerimizce çalışmalar yürütülüyor. Bunların neticesinde Koşmapınar, Bayramgazi, Yaylatepe, Ambarcılar ile Darsu köyüne bağlı İskeleme ve Hacıismail mahallelerinde 18 kilometrelik bir yol güzergahında stabilize çalışmaları gerçekleştirdik. Bu çalışmaların yanında Güngören köyümüzde 175 metrelik bir güzergahta beton kaplama çalışmalarını tamamladık. Yaklaşık 200 kilometrelik 28 köyümüzün ulaşım güzergahında sürdürdüğümüz greyderli bakım çalışmalarının da yüzde 70'ini bitirdik. Ayrıca, 14 köyümüzü ilgilendiren yol üzerinde altyapı çalışmalarında kullanılması için 684 metre koruge borunun alımını yaparak, muhtarlarımıza teslim edeceğiz."