KASTAMONU (AA) - Kurban Bayramı nedeniyle Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde kurban pazarı kuruldu. 

Her Kurban Bayramı'nda Bozkurt Belediye tarafından Enver Paşa Caddesi üzerindeki Sami Akkuş Sanayi Sitesi alanındaki boş alana kurulan kurban pazarı, ilçedeki satıcı ve alıcıları buluşturuyor.

On iki kapalı bölmeden oluşan pazarda satış yapmak isteyen kişilerin işletme belgesi, satışa sunacakları sığır cinsi hayvanların kulak küpeleri, onaylı pasaportları, aşı kayıtları, gebelik kontrol raporları gibi belgelerinin olması gerekiyor.

Kurban satıcısı, Şaban Kartal, kurban pazarındaki büyükbaş hayvanların 3 bin 500 liradan başlayarak kilosuna göre 8 ila 10 bin liraya kadar çıktığını belirtti.

Kurban pazarında kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan satan Ahmet Kasap, “Kurban pazarında bu yıl kurbanlık küçükbaşlar 350 liradan başlayıp, kilosuna göre bin 100 lira arasında fiyatları değişiyor. Büyükbaş kurbanlık danalar ise 3 bin 500 liradan başlayıp, kilosuna göre 10 bin liraya ulaşan fiyatlara satılıyor. Satışlar çok iyi, elimizdeki hayvanlar bitmek üzere, biz de diğer ilçelerden büyükbaş hayvan siparişi verdik” dedi.

Pazarın Kurban Bayramı'nın ikinci gününün akşamına kadar açık kalacağı kaydedildi.