SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'un Ayvacık ilçesi anaokulunda uygulanan  "Baba Bana Bir Masal Anlat Projesi" kapsamında ana sınıfı öğrencilerinin babaları, haftanın belirli günlerinde okulda çocuklara masal anlatıyor.

Proje sorumlusu ve Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, AA muhabirine, projenin, babaların okul öncesi dönem çocuklarının yetişmesi ve gelişmesinde çok aktif rol almamasından ortaya çıktığını söyledi.

Babalardan, haftanın belirli günleri çocuklarının sınıflarına gelerek masal anlatmasını istediklerini belirten Akkuş, "Birçok velimiz projeyi benimsedi. Her hafta babalar okula gelerek bazen yaşanmış hikayeler bazen de yanlarında getirdikleri kitaplardan çocuklara masal anlatıyorlar. Biliyoruz ki çocuğun her türlü gelişiminde, özellikle bilinçsel ve özgüveninin gelişiminde babanın rolü çok büyük. Böylesi büyük etkiyi göz ardı edemezdik. Çocukların daha sağlıklı gelişmesini sağlamak için babalarla çocuklarımızı bir araya getirdik" dedi.

- Proje örnek oldu, 20 ilde uygulanmaya başlandı

Projenin ilk etapta ilçe sınırları içindeki anaokullarında uygulamaya konulduğunu vurgulayan Akkuş, "Projemizi ulusal kongrelerde anlattık. Türkiye Empati Ödülü adayı gösterildi. Samsun dışında 20 ilde daha uygulamaya konuldu. Bazı üniversiteler projeyi araştırma konusu yaptı. Bu da bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

- Bazı babalar evde de masal anlatmaya başladı

Velilerden Soner Zengin ise çocuğunun 2 yıldır anaokuluna gittiğini belirtti.

İş yoğunluğu nedeniyle evde çocuğuna masal anlatamadığını ve hafta sonları haricinde çok fazla çocuğuyla ilgilenemediğini aktaran Zengin, şunları kaydetti:

"Proje çerçevesinde her hafta çocuğumun sınıfına gidiyorum. Bir saat onlara masal veya hikaye anlatıyorum. Çocuğumun ve diğer çocukların anlattığım hikayeleri nasıl dinlediğini görünce mutlu oluyorum. Okulda hikaye anlatmaya başladıktan sonra çocuğum evde de benden masal okumamı istiyor. Gece uyumadan önce ona küçük hikaye ve masallar anlatıyorum. Proje çocuğumla yakından ilgilenmemi sağladı."