Çalışma saatleri ve nöbet sistemine tepki için iş bırakan aile hekimleri, Fatih’te bir vatandaş tarafından protesto edildi. Aile sağlığı merkezine ’yemininiz nerede kaldı’ yazısı asan vatandaş, aile hekimlerinin eylemine tepki gösterdi.
Aile hekimleri, çalışma saatleri ve nöbet sistemini protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eylemden habersiz sağlık merkezlerinin yolunu tutan vatandaşlarsa mağdur oldu. Kısmi felçli olan 63 yaşındaki annesi Ayşe Güdek’i Fatih 13 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’ne götüren Mustafa Güdek de kapıda kaldı. Grev nedeniyle annesinin tedavisini yaptıramayan Güdek, hekimlerin protestosuna protestoyla karşılık verdi. Aile sağlığı merkezinin tabelasına ’nöbetçi doktor bırakmadan grev yapan doktorları protesto ediyorum’ ve ’Yemininiz nerede kaldı’ yazısı asan Güdek, aile hekimlerine tepki gösterdi.
Kısmi felç ve kalp rahatsızlığı bulunan annesini soğuk algınlığı şikayetiyle aile sağlığı merkezine götürdüğünü kaydeden Güdek, “Hemen evimizin yanında olan aile hekimliğine, güçlükle yürüyen annemle gittik. Doktorların grevde olması nedeniyle sağlık hizmetini birçok hasta gibi alamadık. Acaba hangi doktor hakkı hastaya bakmama hakkını kendilerine veriyor? Her durumda en azından nöbetçi bir doktor bulunması gerekmez miydi?” dedi.
(İHA)