Üsküdar Belediyesi, ‘İyi ki Üsküdar Var’ sloganından hareketle İyilik Dükkanı açtı. Dükkanda satışa sunulan ürünlerden elde edilen gelir ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Üsküdar Belediyesi, ‘İyi ki Üsküdar Var’ sloganını hayata geçirdi. Belediye binasının yanında açılan ve el emeği ürünlerin sergilendiği dükkanda ’iyilik’ teması hakim. Çantadan kıyafete anahtarlıktan kalemliğe kadar satışa sunulan birçok üründen elde edilecek gelirler ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Başkan Hilmi Türkmen’in de katıldığı programda ‘İyilik Dükkanı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra ise gökyüzüne beyaz güvercinler bırakıldı.

"BU DÜKKANDA PARADAN ÖNCE İYİLİK GEÇERLİ"

Projenin amacının iyilik, kardeşlik olduğunu dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "’İyi ki Üsküdar var’ sloganıyla yola çıktığımız bir yolculuğumuz var. Bu yolculukta her yaptığımız projenin bir iyilik yanı olsun istiyoruz. Bu projelerin de en anlamlısı bu dükkanımız. Bu dükkanda paradan önce, kredi kartından önce iyilik geçerli. İyilik derken yardımseverlik, hoşgörü, tahammül, sevgi, saygı ve kardeşliği kastediyoruz. Parayı bulabilirsiniz ama kardeşlik ayrı bir meziyet. Biz de iyilik dükkanı adı altında burada sergilediğimiz ürünlerde amacımız para kazanmak değil. Elde edilen gelir de ihtiyaç sahiplerinin yarasına merhem oluyor" ifadelerini kullandı.

(Harun Basat/İHA)