Bingöl’deki hain saldırıda şehit olan iki polisten Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, memleketi Amasya’da defnedildi. Şehidin babası İlyas Hatipoğlu, cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a en acılı gününde moral verdi.
Bakan Ala ile Yılmaz, Tekirdede Mezarlığı’ndaki defin töreninin ardından, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını ve fotoğrafını üçer defa öpüp babası İlyas, annesi Adeviye ve eşi Sibel Hatipoğlu’na teslim etti.
Kendisine başsağlığı dileyen Ala ile Yılmaz’a sarılan şehit babası İlyas Hatipoğlu, “Her zaman devletimizin de, hükümetimizin de peşinde olacağız. Hiç endişeniz olmasın. 58 yaşındayım, çağırın bugün yine giderim” diye konuştu.
Defin törenine, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(İHA)