Antalya’nın Kaş ilçesinde yaşayan 100 yaşındaki Hafize Yıldız, bu bayramda 9 çocuğu, 29 torunu, torunlarının çocukları ve torununun torunu ile bir araya geldi. Aile toplantısında toplam 5 kuşak bir araya gelmiş oldu.
Antalya’da, 100 yaşındaki Hafize Nine, 9 çocuğu ve 29 torunuyla bayramlaşmanın mutluluğunu yaşadı. Kaş ilçesine bağlı Gürsu Mahallesi’nde yaşayan Hafize Yıldız, bayramda 9 çocuğu, 29 torun, 42 torunlarının çocukları ve bir de 5 aylık olan torununun torunu 5 aylık Ayşe Lina’yla bir araya gelip el öptürmenin heyecanını yaşadı. Yıldız, bayramda çocuk ve torunlarına el öptürmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, bayramların birlik, barış, kardeşlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi.

TORUNUN TORUNUYLA ARASINDA 99 BUÇUK YAŞ FARKI VAR
Torunları ile tek tek ilgilenen 100 yaşındaki Hafize Nine’nin, en büyük çocuğu 77 yaşındaki Yönel Yıldız, en büyük torunu 50 yaşında Semra Uğural ve en küçük torunu ise 5 aylık Ayşe Lina. Yıldız ile Ayşe Lina arasında 99.5 yaş farkı bulunuyor.
“Uzun yaşamımın sırrını Toros Yaylaları’na borçluyum”
4 kuşağı bir araya getiren Hafize Yıldız, dinliğiyle de görenleri hayrete düşürüyor. Uzun yaşamanını sırrı olarak Toros Yaylaları’nı işaret eden asırlık çınar, “Bu dinçliğimi ve uzun ömrümü yaşadığım yaylaların havasına, suyuna borçluyum” diye konuştu.

“100 YAŞINDA 100 KİŞİLİK AİLEYİ BİR ARAYA GETİRDİ"
Hafize Ninenin torunlarından Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, ananesinin 100 kişilik bir aileyi bir araya getirdiğini belirterek "Hafize Ninem, annemin annesi. Bu gün nineciğimin etrafında çocukları, torunları olarak 100 kişi 4 kuşak bir araya geldik. Torunlarının torunlarını gören 100 yaşındaki Nineciğim adeta tarihi bir çınar. Hafize Nine’nin çocukları buluşmasına Almanya’dan, Çanakkale’den İstanbul’a farklı illerimizden, Antalya Merkezden, Elmalı’ya, Demre’ye, Kumluca’ya, Kaş’tan, Finike’ye, Gazipaşa’ya farklı ilçelerden gelen akrabalarımız katıldı. Büyük bir aile buluşması oldu. Bu gün hem nineciğimin duasını aldık, hem bayramlaştık hem de hasret giderdik" diye konuştu.
(İHA)