SAMSUN (AA) - Samsun'un Çarşamba ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki "saklı cennet" Kabaceviz Şelaleleri'nin gizli kalmış güzelliklerini ancak zorlu yolculuğa katlananlar görebiliyor.

Kabaceviz köyü yakınlarında bulunan ve üç ayrı kademeden oluşan şelalelere, 20 kilometrelik stabilize yolun ardından, 10 kilometrelik toprak yoldan araçla ulaşılabiliyor. Ancak zorlu yolculuk şelalelere ulaştıktan sonra başlıyor.

Üç kademeden oluşan ve her kademesinde farklı büyüklükte şelale yer alan Kabaceviz Şelaleleri'nin özellikle ikinci etabını görebilmek için gerekli ekipmanlarla tırmanmayı göze almak gerekiyor.

Türkiye'nin en büyük şelaleleri arasında gösterilen Kabaceviz Şelaleleri'nin ikinci kademesindeki şelalede yaklaşık 60 metreden dökülen sular, döküldükleri yerde gökkuşağının renklerini yansıtarak, sonbahar renkleriyle doyumsuz güzellik sunuyor.

Ziyaretçilerine görsel şölenin yanı sıra doğa yürüyüşü, dağcılık, piknik ve foto safari gibi pek çok imkan sunan Kabaceviz Şelaleleri, barındırdığı turizm potansiyeliyle doğaseverlerin ilgi gösterdiği doğal güzellikler arasında yer alıyor.

Şelalelerin çevresindeki orman ve çeşitli bitki örtüsü de sonbaharla sarı ve kırmızının farklı tonlarına bürünerek ziyaretçilerine birbirinden güzel manzaralar sunuyor.

Zorlu yolculuğa katlanarak şelalelere ulaşan ziyaretçiler ise gördükleri manzara karşısında, yorgunluğa değdiğini ifade ediyor.