İstanbul Sağlık Müdürlüğü, organ bağışına dikkat çekmek için Veliefendi’de at yarışı düzenledi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Bekir Turan, “Bugün atlar koştu ama bağış bekleyen hastalarımız kazandı” dedi.
İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve Hayata Bağış Derneği, organ bağışı bilincini arttırmaya yönelik her ay düzenlediği etkinliklere bir yenisini ekleyerek Veliefendi Hipodromu’nda koşu düzenledi. Koşuyu 4 numaralı El Azra isimli at ve jokeyi Gökhan Kocakaya kazandı. Türkiye Jokey Kulübü’nün de işbirliğiyle düzenlenen "Hayata Bağış Derneği Kupası Koşusu"nda birinciye kupasını İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak takdim etti.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Bekir Turan yaptığı açıklamada “ Bugün Hayata Bağış Derneği ile Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) katkılarıyla yapılan yarışı El Azra isimli at kazandı. Bugün atlar koştu ama bağış bekleyen hastalarımız kazandı. Temel amacımız burada farkındalığı arttırmak, organ bağışının önemini ifade etmekti. Bugün burada bunu başardığımızı düşünüyorum. Avrupa’da organ bağış oranı milyonda 33 iken ülkemizde maalesef milyonda 5’lerde. Bunu arttırmaya yönelik çalışmalarımız hızla devam edecek. Bugün bize katkı sağlayan TJK ile Hayata Bağış Derneği’ne teşekkür ediyorum. Diyorum ki siz de organ bağışında bulunun, hastalara umut olun” dedi.
Hayata Bağış Derneği adına konuşan Mümin Uzunalan ise, “Hayata Bağış Derneği olarak organ bekleyen hastalarımızın sesini duyurmak, insanlarımıza umut değil hayat, sağlık sunmak amacıyla organ bağışının toplumda bilinç düzeyini arttırmak için çalışıyoruz. Bugün de milyonlara at yarışı vesilesiyle ulaştığımız için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
Düzenlenen etkinlik sonrası yarışmaya katılan jokeyler Hayata Bağış Derneği’ne üye olurken, organ bağışına katkıda bulundu.;
(İHA)