Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı’na kurulan Demokrasi Kürsüsü’ne Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yazar İskender Pala ve gazeteci Fatih Çekirge katıldı. Türk tarihinden alıntılar yapan İskender Pala, “Bu millet böyle kahramanlar yetiştirdiği sürece kıyamete kadar yaşayacaktır” dedi.
Taksim’de devam eden demokrasi nöbetlerine farklı bir soluk getiren Beyoğlu Belediyesi, Demokrasi Kürsüsü adını verdiği platformda ünlü gazeteci ve yazarları konuk etti. Konuşmasında Türk tarihinden örnekler veren yazar İskender Pala, demokrasi şehitlerini Genç Osman ve Ulubatlı Hasan’a benzettti. Ünlü yazar Pala, “Ulubatlı Hasan İstanbul için ne ise, Genç Osman Bağdat için işte odur. Acaba şuradaki hangi ismin karşısına Genç Osman yazarsanız hata etmiş olur musunuz. Yahut hangi ismi Genç Osman’la tartarsanız daha aşağıda kalır. Bu millet işte bu millettir. Bu millet böyle kahramanlar yetiştirdiği sürece kıyamete kadar yaşayacaktır. Türk böyle zafer kazanır ve millet olarak böyle asil şeyler yapar. Onun için burada bu meydanlar ilelebet var olacaktır” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar diyor ki kolektif aklımız demokrasidir”
"15 Temmuz’dan bu yana yeni bir dönemi yaşıyoruz" diyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “15 Temmuz’dan bu yana yeni bir dönemi yaşıyor, geleceği şekillendirmek üzere yoğun bir düşünce altında geleceğe bakıyoruz. Onun için bütün hikayelere baktığımızda işin önemli püf noktasının bu olduğunu, kişiliğine saldırı olduğunu anlıyor insanlar. Yani insanlar diyor ki düşünüyoruz, aklımız var kolektif aklımızda demokrasidir. Biz de onunla ne yapmak istediğimizi biliyoruz. O halde devletin bir gücünü eline geçirmiş birisinin zorla bir şeyi dayatmasını da asla kabullenmeyiz, kabul edemeyiz” şeklinde konuştu.

“Bu millet bir araya geldiğinde önünde hiçbir güç duramaz”
Türk milletinin bir araya geldiğinde önünde hiçbir gücün duramayacağını belirten ünlü gazeteci Fatih Çekirge, “Bu millet bir araya geldiğinde önünde hiçbir güç duramaz. Büyük bir uçurumdan döndüğümüzü bir kez daha söylüyorum. Sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Samsun’da idik. Koruma müdürü yanına gelip dedi ki Ankara’da bir şeyler oluyor. Sayın bakanımızla göz göze geldik, herhalde terörle ilgili bir durum vardır diye düşündük. Daha sonra Boğaziçi Köprüsü’nün kapatıldığı haberi geldi ve yine terörle alakalı bir durum zannettik. Ankara’da jetlerin alçaktan uçtuğunu öğrenince kalktık. Buradan siyasilerimizin insani cesaretlerine ve Samsun meydanına çıkan vatandaşların demokratik duruşları için tebrik ediyorum” dedi.
(İHA)