Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı demokrasiye ve millet iradesine yapılan bir saldırıdır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 Temmuz gecesinde yapılan darbe girişimi sırasında olayların şiddetli bir şekilde yaşandığı yerlerden olan Saraçhane’de ki İstanbul Büyükşehir Belediye binasını ziyaret ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a taziye dileklerini sundu. Başbakan Yardımcısı Kaynak, darbe girişiminden sonra belediye binasına koyulan 15 Temmuz Taziye Defterini imzaladıktan sonra, Başkan Topbaş’a olaydan dolayı üzüntülerini illetti. Daha sonra Başkan Topbaş, Başbakan Yardımcısını makamında konuk etti.

“Bu saldırı sadece Sayın Kılıçdaroğlu’na değil, demokrasiye ve millet iradesine yapılmış bir saldırıdır”
15 Temmuz Taziye defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı büyük bir üzüntüyle karşılıyorum, hem de saldırıyı yapanları lanetliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin en eski ve en köklü partilerinden biridir. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. 15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatlerinde Sayın Kılıçdaroğlu’nun millet iradesinin yanında bulunarak darbeye karşı duruşu, sonra devam eden süreç ve daha sonra 7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da yine milletimizle beraber olarak milletimizin yanında oluşu çok önemliydi. Bu hadise 93’üncü yılını yaşayan milletimizin en önemli hadisesiydi. Bu konu bu yönüyle sadece Cumhuriyet Halk Partisi liderine değil demokrasiye ve millet iradesine yapılmış bir saldırıdır” dedi.

“Türkiye kokteyl bir terör saldırıyla karşı karşıyadır”
Türkiye’nin tarihi günlerden geçtiğini söyleyen Kaynak, “Türkiye çok tarihi günlerden geçiyor, bu tarihi günleri hep beraber yaşıyoruz. Milletimiz tarihi hep beraber yazıyor. Bir yandan güneyimizde terör üreten bir bölgede Türk Silahlı Kuvvetlerimiz koalisyon güçleriyle beraber önemli bir operasyon yaparken, bir yanda da Türkiye’mizin içerisinde sınırlarımızda PKK ve DAEŞ terörü eylemler yapıyor. Gaziantep’te yaşanan olaylarda, Güneydoğu’dan gelen şehit haberleriyle üzülüyoruz. Ancak Türkiye benim tanımımla sadece PKK ve DAEŞ’in değil, kokteyl bir terör saldırısıyla karşı karşıyadır. Düşünün ki Suriye’de ve Irak’ta birbiriyle savaşan PYD ve DAEŞ ikisi bir Türkiye’ye saldırıyorlar” diye konuştu.

“Bu süreçte dikkatli olacağız ama asla millet ve devlet iradesinden taviz vermeyeceğiz”
Emniyet Teşkilatımız ve İstihbarat Teşkilatımız birçok terör eyleminin önceden istihbaratını aldıklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Dün Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi belki bu süreç içerisinde 300’e yakın bombalı araç tespit edildi ve önlendi. Ama istihbaratın aradan kaçırdığı bu bir iki tür eylem çok can sıkıcı, can yakıcı eylemler haline gelebiliyor. Cumhurbaşkanımız hatırlarsınız söylemişti, demokrasi nöbetimiz bitmedi, herkes olduğu yerde iş yerinde evinde, resmi kurumunda herkes demokrasi nöbetine devam edecek demişti. Cumhurbaşkanımızın bu hususta ki öngörüsünün ne kadar isabetli olduğunu bugün bir kere daha ortaya çıktı. hepimiz dikkatli olacağız. Ama asla millet iradesinden ve devlet iradesinden taviz vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Geçmişi unutmadan geleceğe yürüyeceğiz”
Ziyaretlerinden dolayı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a teşekkürlerini ileten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Başbakan Yardımcımıza ben nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve şehrimiz bir vakıf medeniyetinin eserleriyle doludur. 15 Temmuz gecesi yaşanan maalesef profesyonel bir terör saldırısına uğramış belediyemizin 18 şehit ve 50 civarında da yaralının bulunduğu ve kamu binası olarak İstanbul’da en fazla hasar gören bir belediye olarak bizi ziyaret etmesinden dolayı Başbakan Yardımcımıza ben teşekkür ediyorum. Tabi ki emanet bir şehir ve geleceğe yürüyeceğiz. Geçmişi unutmadan geleceğe yürüyeceğiz. Bu konuda Başbakan Yardımcımızla yakın bir mesaiyi içerisine gireceğiz. İnşallah bundan sonraki süreçte vakıflarla olan çalışmalarımızda yeni bir dönem başlatacağız” ifadelerini kullandı.
(İHA)