İsrail saldırıları sonucu Gazze’de yaralanan 23 Filistinliyi havalimanında karşılayan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Bu savaşın mağdurları çocuklar” dedi.
İsrail’in saldırıları sonucunda Gazze’de yaralanan 14’ü çocuk olmak üzere 23 yaralı Filistinli refakatçileriyle İstanbul’a getirildi. Yaralıları Sabiha Gökçen Havalimanı’nda karşılayan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yaralılarla yakından ilgilendi.
Askeri uçakla 14’ü çocuk 23 yaralı getirildiğini belirten İşler “4 tane ağır vaka özellikle çocuklardan yoğun bakımda olanlar var. Yaralıları uçak içerisinde ziyaret ettik. Bacağı kopan var çeşitli şekilde yaralananlar var. İçler acısı bir durum söz konusu” dedi.
Daha önce de üç parçada; 2, 4 ve sonra da 18 yaralının Türkiye’ye getirildiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Bundan sonra da şartlar elverdiği sürece yaralıları getirmeye devam edeceğiz. Bu savaşta binlerce masum insan, çoluk çocuk öldü. On binlerce yaralı var. Bir haftaya yakın ateşkes söz konusuydu ama dün yeniden saldırılar başladı. Bugün gelen son rakamlara göre 20 civarında ölü olduğu yüzlerce yaralı yönündeydi. Bu savaşın artık durması lazım. Bu savaşın mağdurları çocuklar. Çok ciddi acılar var bunlara son vermek lazım” diye konuştu.
İsrail’in saldırılarının durması konusunda uluslararası kamuoyunun hassas olması gerektiğine değinen İşler, daha sonra şöyle konuştu: “Filistin’de barış sağlanmadığı sürece Ortadoğu’da ve İslam dünyasına barışın gelmeyeceğini herkes biliyor. Barışın sağlanması için uluslararası camianın Birleşmiş Milletler’in harekete geçmesi lazım. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Diğer tarafları da samimi olmaya çağırıyoruz. Suriye ve Irak’ta da çok acılar yaşanıyor. Artık savaşa, kana yeter diyoruz. Türkiye yaralılar konusunda devlet olarak, millet olarak dayanışma sergiliyor. Umarım bu dayanışmanın benzerlerini diğer ülkeler de gösterirler ve bu acıların dinmesi için gayret gösterirler.”
(İHA)