Trabzon’un Çukurçayır mahallesinde geçtiğimiz ay yaşanan toprak kayması sonucu 600 kişinin yaşadığı sitede çatlaklar oluşurken, site sakinleri diken üstünde yaşadıklarını belirtiyor.
Trabzon’un Çukurçayır mahallesinde geçtiğimiz ay meydana gelen toprak kayması neticesinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait köpek barınağının bir kısmı toprak altında kalmış ve heyelan nedeniyle köpek barınağı boşaltılmıştı. Toprak kaymasının ardından köpek barınağının hemen üstünde bulunan yaklaşık 600 kişinin yaşadığı sitenin bahçesinde çatlaklar oluşurken, sitede oturan vatandaşlar bir araya gelerek Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdiler.
Bölgede toprak kayması tehlikesinin olmasına rağmen sitenin hemen önünde yeni bir bina yapılacağını belirten Şeref İşler, yeni binanın yapılacağı yerin normalde yeşil alan ve piknik alanı görüldüğünü iddia etti. İşler, “Çukurçayır Belediyesi zamanında vatandaşın yerini dolgu yapmışlar. Bazı müteahhit arkadaşlarda gelmiş buraya bina kurmuşlar. Sonuçta akarlar bağlanmamış. Yolu yok. Buraya bir araç geldi yol yapmak için ama kanalı patlattı. Belediyeyi aradık ilgililerden yardım istedik. Köpek barınağı boşaltıldı köpeklerin hayatı kurtuldu. Biz ne yapacağız ? Köpekler kadar değerimiz yok mu ? Burada yaklaşık 600 kişi yaşıyor. Facialardan sonra önlem almak mı lazım ?” dedi.
(İHA)