Adana’da Olgunlaşma Enstitüsü El Sanatları Üretim Atölyesi tarafından Adanalı ünlülerin bebekleri sergide görücüye çıktı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu fuayesinde açılan sergide, 120 bebek 40 kompozisyonla vatandaşların beğenisine sunuldu. Özellikle Adana’nın Sakıp Sabancı, Fatih Terim, Barış Manço, Yılmaz Güney, Ayşe Arman, Yaşar Kemal ve Şener Şen gibi tanınmış isimlerinin kitre pamuktan yapılan bebekleri büyük beğeni topladı. Sergide ünlülerin yanı sıra Adana’nın kültürünü yansıtan kompozisyonlar da yer aldı.
Olgunlaşma Enstitüsü Usta Öğreticisi Ayşegül Demirtaş, serginin 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti. Amaçlarının Adana’yı tanıtmak olduğunu ifade eden Demirtaş, “Unutulmaya yüz tutmuş bir takım adetlerimizi, geleneklerimizi, göreneklerimizi, yine unutulmaya yüz tutmuş meslek gruplarımızı sergiliyoruz. Sergide Adanalı ünlüler grubumuz var. Yöresel bebeklerimiz, onların eskiden giydikleri kıyafetler, adet edevatlar var. Eskiyi yaşatmak ve gençlere bunları aktarabilmek adına bir takım kompozisyonlar ürettik. Onları sergiliyoruz. Yörük çadırımız çok ilgi görüyor. İnsanların hatıralarını canlandırıyor. Adanalı ünlüler de büyük ilgi görüyor” dedi.
(İHA)