GİRESUN (AA) - Bulancak Müftülüğü hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Ballıca Mahallesi Stadyum Caddesi üzerinde yapılacak hizmet binasının temel atma töreninde konuşan İlçe Müftüsü Şaban Sadan, 1934 yılında ilçe olan Bulancak’ta müftülük hizmet binalarının olmadığını dile getirdi.

Müftülük hizmet binasının Bulancak için zaruri bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Müftü Sadan, "Kaynağımız hayırsever kardeşlerimizdir. 2.5 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan binamızın inşaatı yaklaşık olarak 450 metrekare olacaktır. İnşallah 2 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Binamızda camimiz olacak, toplantı salonları, seminer salonları, sosyal faaliyet alanları, bürolar ve diğer hizmet alanları olacaktır. Böylelikle tam bir külliye olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Bugün burada olmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah bu bina bir an önce biter ve hem Bulancak, hem Giresun hem de şehrimiz için hayırlı olur. Giresun Belediyesi olarak katkı vereceğimizi hangi nokta olursa olsun yardımcı olacağımızı belirtiyorum" diye konuştu.

Ordu ve Giresun’un arasında bulunan Bulancak’ın yaptığı atılımla her geçen gün büyüdüğünü kaydeden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise şöyle devam etti:

"Ordu Giresun artık bir. Artık geçmiş dönemlerdeki gibi farklı algıların oluştuğu bir il değil, birlik ve beraberliğin kardeşliğin, dostluğun manevi dinamiklerin ön plana çıktığı, hizmet algısının ön plana çıktığı, iki güzel ilimiz akla gelsin. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak sınırlarımız manevi haddini zorlamak suretiyle, burada bize düşen bir vazife olduğu sürece talebin bir emir olduğu bilinci içinde hareket edeceğimizi bu çerçevede bu türlü yapılanmalara sonuna kadar destek olacağımızı beyan ediyorum."

Yılmaz’ın ardından kürsüye çıkan Giresun Valisi Hasan Karahan, "Giresun’umuz büyüyor, Bulancak’ımız büyüyor. Yakında açılacak havaalanı ve organize sanayi bölgemizle daha da büyüyecek. Giresun ve Ordu ülkemizin parlayan yıldızı olarak ön plana çıkacaktır. Bu hizmet binamız herkese hayırlı olsun" ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Emekli Din Görevlisi Nuri Genç hocanın yaptığı temel atma duasının ardından protokol üyeleri ilk harcın dökülmesi için butona bastı.