SAMSUN (AA) - Samsunun Havza ilçesinde bir kişi yolda bulduğu 2 bin 300 lirayı sahibine teslim etti.

Sondaj Mahallesi'nde oturan Kazım Çelik, ilçe merkezine doğru yürüdüğü sırada yolda para buldu. Çelik, bulduğu 2 bin 300 lirayı sahibine teslim edilmek üzere Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Faruk Çörekçioğlu'na tutanak karşılığı teslim etti.

Kısa süre sonra İlyas Dilek isimli vatandaş kaybettiği paranın bulunabilmesi umuduyla anons yaptırmak için belediyeye müracaat etti. Paranın bulunduğunu ve belediyeye teslim edildiğini öğrenen Dilek, büyük sevinç yaşadı.

Esnaf olduğunu ve senet ödemek için bankaya giderken parayı düşürdüğünü söyleyen Dilek, "Para arabaya binerken cebimden düşmüş. Bir süre sonra paranın kaybolduğunu fark ettim ve parayı aramaya başladım. Bulamayınca anons için belediyeye geldim ve paramın burada olduğunu öğrendim. Sağolsun Kazım bey parayı bulmuş, buraya getirmiş. Senet ödemeye giderken paramı düşürmüşüm, bulunmasaydım çok zor durumda kalacaktım. Beni büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Allah kendisinden razı olsun." dedi.

Parayı bulan Kazım Çelik ise paranın sahibine ulaşmasından ötürü mutlu olduğunu belirterek, "Ben sadece insanlığın gereğini yaptım." diye konuştu.