15 Temmuz darbe girişiminde en ağır yarayı alan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na ziyarette bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, kamu kurum ve kuruşlarında yapılanan FETÖ terör örgütüne ilişkin, “Bunların uzantılarının kökü kazınacak” dedi.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz tarafından karşılanan Bakan Elvan, 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili bilgi aldı.

“Müthiş bir mücadele örneği gösterdiler”
Tüm Emniyet mensuplarının ülkemiz, ay yıldızlı bayrağımız için müthiş bir mücadele örneği sergilediğini ifade eden Bakan Elvan, “Allah onlardan razı olsun. Şehitlerimizin her birisi kurtuluş savaşında, Çanakkale’de şehit olan kardeşlerimizin yanında yer alacaktır. Vatanımız için milletimiz için mücadele ettiler. Özel harekatımız başta olmak üzere tüm emniyet mensuplarımız milletimiz; Cumhurbaşkanımız, başkomutanımızın kararlı duruşu ve milletimizi sokağa çağırması ile birlikte müthiş bir mücadele örneği sergilemiştir.Allah hepsinden razı olsun. Tüm dünyaya Türk milletinin demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu göstermiştir. Şehitlerimizin ruhları şad olsun” diye konuştu.

“Bunların uzantılarının kökü kazınacak”
“Hep birlikte ülkemiz, vatanımız, devletimiz, bayrağımız için mücadeleye devam edeceğiz” diyen Bakan Lüfi Elvan, “Bu hainlere de sonuna kadar hesap soracağız. Kaldıkları yerde kalmayacak. Silahlı kuvvetlerimizde, emniyette, tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki uzantılarının kökü kazınacak. Milletimizde bundan sonraki süreçte rahat bir nefes alacak” şekline konuştu.

"Gereken her türlü tedbir alınacak"
Bakan Elvan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son yıllarda hızla büyüyen ve gelişen bir ülke olarak bu çağ dışı darbe girişimi anlayışının kökünün tamamıyla kazınıp bir daha Türkiye’nin böyle bir tablo ile karşılaşmaması için gereken her türlü tedbir alınacak. Hepimizin başsağolun. Özel harekattaki kardeşlerime de şükranlarımı sunmak istiyorum. Onların cesurhane, kahramanca mücadelesi türkiyenin bir anlamda uçurumdan kurtulmasına vesile olmuştur.”
(İHA)