İSTANBUL (AA) - SANKO Holding'in tarım makineleri sektöründeki şirketlerinden Başak Traktör'ün tüm modelleri ve çiftçinin talebine yanıt vermek amacıyla kurulan Başak Agri'nin tarım ekipmanları, Bursa Tarım Fuarı'nda çiftçilere tanıtıldı.

SANKO Holding'den yapılan açıklamaya göre, TÜYAP Fuar Merkezindeki Başak Grubu standını, çiftçilerin yanı sıra Bursa Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da ziyaret ederek, SANKO İş ve Tarım Makinaları Grup Başkanı Sami Konukoğlu’ndan traktörler ve ekipmanlara ilişkin bilgi aldı.

Başak Traktör ve Başak Agri markalı tarım ekipmanlarının birlikte sergilendiği stant, Marmara Bölgesi başta olmak üzere, Türkiye’nin değişik illerinden gelen çiftçilerin adeta buluşma noktası halinde geldi.

Başak Traktör ve Başak Agri ürünlerine ilişkin satış uzmanlarının bilgilendirdiği çiftçilerin bir bölümü ile satış sözleşmesi imzalandı. Bugünün ve geleceğin sektörü olan tarım sektöründe Başak Traktör ve Başak Agri ile iddialı bir konuma gelen Başak Grubu'nun, "Tarım Marketi" anlayışı ile çiftçinin talebine yanıt vermeyi hedeflemesi, fuarda karşılığını buldu.


- "Başak'ın ürün gamı geliştirilip çiftçinin hizmetine sunuluyor"


Verilen bilgiye göre, Başak'ın geçmişi 1914 yılında Adapazarı'nda "Demir Araba-Tahta Araba" üretmek amacıyla kurulan "Sakarya Alat-ı Ziraiye" isimli fabrikaya dayanıyor. Başak Traktör 2012 yılında SANKO Holding grup bünyesine katıldı ve tesislerden hizmet sunumuna kadar her şey yeniden yapılandırıldı.

SANKO, Başak üretim tesislerini 2012'de aldıktan sonra 180 milyon dolardan fazla yatırım yaptı. Bu sayede fabrika, teknolojisiyle sektörde örnek ve uluslararası standartlara uygun “teknoloji üssü” haline getirildi.

Başak Traktörün SANKO bünyesine katılması sonrasında gerçekleştirilen yatırımlarla büyük bir atak yapılarak, sektörde 35'inci sıradan ilk 10 firma arasına girildi. Başak Ailesinin bilinçli ve özverili çalışmasıyla traktör pazarında ilk beş firma içinde yer alınması öngörülüyor.

Traktör güç aralığı, 50 HP'den 110 HP'a kadar genişletildi. Yerli Başak'ı "Bir Dünya Markası" haline getirerek üretimi, ihracatı ve dolayısıyla istihdamı artırmayı amaçlayan SANKO, Ar-Ge çalışmaları ile Başak'ın ürün gamı geliştirilip çiftçinin hizmetine sunuluyor.

Tarım ekipmanları alanında bir asrı aşan tecrübe, Başak Agri adı altında Türk çiftçisiyle buluşturuluyor. Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirilen traktörler, sektörün gözbebeği haline gelirken, traktördeki iddia, bu yıldan itibaren tarım ekipmanları alanında da ortaya konuldu. Başak Agri ile ekim makineleri, toprak frezeleri, yem karma, balya makinaları ve ön yükleyicileri ile çiftçinin her türlü ihtiyacının en üst düzeyde karşılanması amaçlanıyor.