Ama elbette herkesin gezi ve tatil anlayışı çok farklı. Kimisi sırt çantası ile o şehir senin bu şehir benim tren yolculuklarını severken kimisi lüks hizmetlerden faydalanabileceği büyük otellerde geçirilen tatilleri sever. İşte bu noktada istediğiniz gibi bir tatil-gezi yapabilmek konaklayacağınız yeri iyi seçmelisiniz. Nerede konaklamanız gerektiğine hala karar veremediyseniz; seçiminizde sizlere yardımcı olabilmesi için butik otel ve büyük otel kullanım farklarını sizler için derledik.

  1. Hizmet

Butik otel ve büyük otel farkı denince akla ilk olarak elbette hizmet farkları gelmektedir. Butik otellerde daha az oda dolayısı ile de daha az müşteri olduğu için daha hızlı ve kişiye özel hizmet almanız mümkündür. Örneğin bir problem yaşadığınızda butik otelde çok daha hızlı ve yetkili ile bire bir çözüm sunulur. Ancak büyük otellerde süreç farklı işler. Büyük otellerde çok daha fazla müşteri olduğu için butik otellere göre biraz daha yavaş hizmet almak mümkündür.

  1. Samimiyet

Butik oteller büyük otellere nazaran daha küçük ve iç içe oldukları için samimiyet ve çok daha fazladır. Butik otellerde bir oturma odası rahatlığında olan lobilerde her an otel sahibi ile muhabbet edebilir; mutfağı sıcaklığındaki mutfaklarda ev yapımı reçellerin tadını çıkarabilirsiniz. Büyük otellerde ise butik otellere göre çok daha fazla yiyecek seçeneği vardır.

  1. Tasarım

Butik otellerin bulundukları yere ve kendilerine has bir tasarımları olur. Örneğin İstanbul Sultanahmet’te yer alan Seven Hills Palace Osmanlı konsepti ile dekore edilmiştir. Büyük Otellerin birçok şubesi vardır ve bu şubelerin çoğu birbirine benzemektedir.

  1. Olanaklar

Butik otellerde kafa dinlemek, dingin bir manzara ile iç içe olmak çok daha kolaydır. Ancak bir yandan da yeme içme olanakları açısından büyük otellere göre biraz daha zayıf kalabilmektedirler. Büyük oteller ise bünyesinde hem yetişkinler hem de çocuklar için çeşitli aktiviteler, oyun alanları, her öğün birçok yemek seçeneği gibi olanaklara sahiptir.

  1. Fiyat

Elbette butik oteller fiyat açısından büyük otellere göre çok daha uygun fiyatlıdır. Büyük otellerde her şey dahil paketlerde henüz alınmamış hizmetin parası peşin alınırken; butik otellerde kullanılan kadarını ödediğiniz bir ödeme sistemi vardır.

Bu içeriğimizde sizlere butik otel ve büyük otel arasında kalanlar için fikir vermeye çalıştık. Umarız faydalı olabilmişizdir. Eğer ikisinin de size uygun olmadığını düşünüyorsanız; İstanbul Sultanahmet Otelleri içerisinde hem butik hem de büyük otel taleplerini karşılayabilecek Seven Hills Palace sizin için harika bir seçenek olur. Butik oteldeki samimiyet ve tasarımın; büyük oteldeki hizmet ve kalite ile birleştirildiği Seven Hills Palace Sultanahmet Otel listesinde üst sıralarda yer almaktadır. İstanbul’u ziyaret etmeyi düşünüyorsanız Seven Hills Palace’ a mutlaka uğrayın.