BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) arasında "Büyük Veri Büyük Bartın" adlı proje kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversiteden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bartın MYO Müdürü Kıvanç Bakır, proje kapsamında belirlenecek 10 akademisyenin, 14 gün ve 60 saatlik bir programla büyük veri ve veri madenciliği üzerine uzmanlık eğitimi alacağını ifade etti.

Projeyle Bartın’ın ekonomik, siyasal ve turizme yönelik dijital ortamdaki büyük miktardaki verilerin veri madenciliği yöntemiyle analiz edilebileceğini aktaran Bakır, şunları kaydetti:

"Analiz edilen veriler geleceğe yönelik tahminlerde bulunulmasında önemli katkı sağlayacak. Yenilikçi ve yaratıcı bir alan olarak veri madenciliğini etkin bir şekilde kullanarak, Bartın Üniversitesi’nin büyük veri konusunda şehrin dinamosu ve vizyonu olmasını hedefliyoruz."

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da, projede emeği geçen öğretim elemanlarını tebrik ederek, "Bilgi teknolojileri ve veri tabanı sistemlerinin gelişmesi ile büyük hacimli verilerin anlamlı bilgiye dönüştürülmesi son yıllarda yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Büyük miktardaki verilerin veri madenciliği ile işlenmesi bölgesel odaklı çalışmaların gerçekleşmesinde, yöneticilerin daha hızlı kararlar vermesinde önemli kolaylıklar sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.